Na de verkiezingen behoren de economie, de Syrische crisis en de luchtmacht tot de topprioriteiten van de administratie van Recep Tayyip Erdoğan. Dat liet Fahrettin Altun, de communicatieadviseur van Erdoğan, eerder deze week weten.

In een artikel in Al-Jazeera, met zetel in Qatar, schetste hij Ankara’s prioriteiten na de lokale verkiezingen.

“Wat ook de definitieve uitslag wordt, de verkiezingen ontkrachten in elk geval de claims van bepaalde westerse media en experts, die beweren dat de Turkse democratie dood is. Welnu, ze is in tegendeel springlevend,” schreef Altun.

“Na de gemeenteraadsverkiezingen gaat Turkije, voor het eerst in jaren, een lange periode zonder verkiezingen tegemoet, die zal duren tot 2023. In deze vierenhalf jaar zal de Turkse regering focussen op drie kernthema’s: de economie, de Syrische crisis en de uitbouw van de luchtmacht.”

“Op het thuisfront is het alle hens aan dek om de economie weer op de sporen te krijgen. De voorbije maanden is Turkije door een nooit eerder geziene economische crisis gegaan, die potentieel gevaarlijk is. Maar gelukkig zijn we erin geslaagd om de crisis te boven te komen,” aldus Altun.

Hürriyet

S.V.R.