Een kitten in Istanbul, dat door het wassende water werd meegesleurd tot het de dood in de ogen keek, werd op het laatste nippertje gevonden door een levensreddende gemeentearbeider.

Toen hij woensdag het zwerfkatje stil zag liggen, meegesleurd door de zware regenval in de hoofdstad, slaagde gemeentearbeider Metin Keskin erin om het weer tot leven te wekken.

“Het is heel gezond nu. Ook ik ben zo blij. Het is ons troetelkatje geworden,” zei Keskin in een interview, in een dierenasiel in de wijk Tepeören.

Hij vertelde hoe hij toevallig op de kitten stuitte in het Aziatische district Pendik. De arbeiders waren daarnaartoe gestuurd om de overstromingsschade te herstellen. “We zagen de kitten langs de kant van de weg liggen. Toen we het in onze handen namen, was het nog buiten bewustzijn, het maakte geen enkel geluid,” aldus Keskin.

Maar hij diende hartmassage en mond-op-mondbeademing toe, dingen die hij geleerd had in een ehbo-cursus van de stad. De kitten kwam weer tot leven en liet een zwakke miauw horen. “We deden wat we moesten doen en we zijn tevreden.”

Volgens Keskin behoort de kitten toe aan Istanbul. Hij vroeg de inwoners om te helpen het een naam te geven.

Volgens dierenarts Mevlüt Maytalman vertoonde de kitten onderkoelingsverschijnselen doordat het doorweekt is geraakt en dus veel lichaamswarmte verloor. “We begonnen het onmiddellijk te behandelen en nu gaat het er goed mee,” zegt Maytalman. Na 24 uur observatie mag het katje vertrekken naar een ander opvangcentrum.

Bron: Sabah

S.V.R. ✅