Foto: thesanetravel.com

Voor diegenen die het te druk en te luid vinden in Hisarönü, moeten hun vakantie boeken in Ovacik. In het kleine dorp merkt u nog niets van het massatoerisme, de hotels zijn klein en informeel.

Foto: Google Maps

De idylle aan de Lycische kust is bekend. Er werden ettelijke vakantiewoningen gebouwd zonder het landschap te schaden. Aan de voet van de Baba Dag, waar zich één van de beste paragliding gebieden van Europa bevindt, kunt u tijdens een vakantie in Ovacik heerlijk ontspannen.

Zoals overal aan de Lycische kust kunt u per boot de omgeving verkennen. Het hele gebied is bekend om zijn prachtige onderwaterwereld. Vergeet niet om uw snorkel mee te nemen. Verder zijn er vanuit Ovacik veel mogelijkheden voor uitstapjes, zodat u zich niet hoeft te vervelen en vaak tijd te kort komt.

Foto: Hisarönü (tatilvegezi.com)

Een bezoek aan Patara is zeker de moeite waard. Daar leggen de zeeschildpadden hun eieren op het strand. De stad van de Heilige Nicolaas, het huidige Demre ligt in de buurt. Het amfitheater, de kerk en de rotsgraven worden het hele jaar bezocht door vele toeristen. Na afloop neemt u in het dorp een kopje thee en een lekkere, Turkse snack.

Foto: Bodrum Hisarönü Rotası (boattripturkey.com)

Zelfs een bezoek aan Kekova, de stad van de kunstenaars, is de moeite waard tijdens uw vakantie in Ovacik. Natuurlijk kunt u ook naar het indrukwekkende Marmaris met zijn vele jachthavens en vele nationaliteiten. Neem gewoon de dolmus, heeft u genoeg gezien, ontspan dan op het prachtige “Blue Lagoon” strand op slechts tien minuten daarvan. In de vakantieplaats Ölüdeniz vindt u dit mooiste strand van Turkije.

De afgelopen jaren hebben we Ovacik zien uitgroeien tot een vriendelijke en relaxte resort met een welkome bergwind, geschikt voor alle mensen die op zoek zijn naar rust en stilte, maar toch de bruisende badplaatsen binnen handbereik willen hebben.

Met uitstekende verbindingen naar de drukke badplaats Hisarönü (5 minuten), Ölüdeniz strand (10 minuten) of Fethiye (20 minuten), is Ovacik een ideale en betaalbare uitvalsbasis van waaruit u gemakkelijk de regio kunt ontdekken of gewoon achterover leunen en genieten van de omgeving.

Het gebied is misschien wel het best bekend als het begin van de Lycian Way wandelroute die loopt langs de prachtige kust helemaal naar Antalya. In het voor- en naseizoen komen groepen wandelaars naar Ovacik. Ze verkennen te voet de omgeving. Toeristen die geïnteresseerd zijn in fotografie en de natuur treft u op de vele mooie wandelroutes in de regio.

 Bron: turkije-vakanties.blogspot.nl/