Asik Hüseyin Akan, die woont in Tarsus, Mersin, beweerde dat het lied ‘Cok sevdim yalan oldu’ aan hem toebehoorde. Akan beweerde dat Fatih Bulut, de man die bekend werd met het lied, het werk zonder toestemming gebruikte en dat hij Fatih voor de rechter zou slepen.

https://www.youtube.com/watch?v=rvbWOGlTUzg

Het lied werd bekend mede dankzij Irem Sak. De actrice deelde een video (zie onderaan) op haar Instagramprofiel waarin het liedje te horen was. Al snel steeg het aantal views op YouTube naar 30 miljoen. Maar er kwam een choquerende beschuldiging jegens Bulut, hij zou andermans werk zonder toestemming gebruikt hebben.

“Ik heb het geschreven tijdens mijn militaire dienstplicht”

Links: Asik Hüseyin Akan
Rechts: Fatih Bulut

De auteur van het lied, Asik Hüseyin Akan, vertelde het volgende: “Ik schreef het lied in 1987, toen ik in de gevangenis zat. Ik speelde toen voor Adana Demirspor en ik was getrouwd. Ik kreeg geen uitstel en werd meteen meegenomen om mijn dienstplicht te vervullen. Ik was nog nooit ver van huis geweest in die tijd. Ik nam een pen in mijn hand en begon te schrijven.

Mustafa Balci

Jullie kennen het rechtssysteem. Enkele jaren geleden zong mijn vriend Mustafa Balci het lied. Ik waarschuwde hem dat het lied aan mij toebehoorde. Hij zei dat hij me respecteerde. Nadat het lied bekend werd, belde één van mijn familieleden me en vroeg of het lied niet van mij was. Toen ik het hoorde wist ik meteen dat het hetzelfde lied was. Ze hebben bij ‘auteurs’ beide namen vermeld, (Asik) Huseyin Akan en Fatih Bulut.”

Akan voegde daaraan toe dat het werk ook werd gebruikt in de documentaire ‘Cono Ahmet’, die met de goedkeuring van het Ministerie van Cultuur werd gemaakt.

Onder de videoclip van Fatih Bulut, die bijna 110 miljoen views telt, is er vermeld dat er twee auteurs zijn, namelijk Akan en Bulut.

Bron: odatv.com

I.Y.