Konya

Konya die eerder werd verkozen als de islamitische hoofdstad van toerisme in 2016 door de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC), is nu gekozen als “World Pilot City for Culture” door de United Cities and Local Governments (UCLG).

UCLG covoorzitter en burgemeester van Konya, Tahir Akyürek, zei dat de Turkse stad Konya, Turkije blijft vertegenwoordigen en een belangrijke rol speelt in de bestuursorganen van 18 verschillende internationale organisaties (zoals de UCLG, OIC, EUROCITIES, Union of Life-Long Learning Cities en World Water Council). Akyürek zei ook dat Konya een zusterstad is van 49 verschillende steden over de hele wereld en onderhoudt nauwe relaties met elk van hen. “Konya werd gekozen omdat het bijdraagt aan internationale organisaties, met zijn historische missie en culturele rijkdom”, zei Akyürek.

Akyürek beweerde dat de titel zal bijdragen tot erkenning op het internationale platform en vervolgde: “Ogen zijn gericht op Konya met zijn culturele pareltjes. We hebben nu de kans om internationale seminaries, workshops en culturele evenementen te organiseren. Deze organisaties zullen Konya ondersteunen, stimuleren en bijdragen aan culturele producties en diensten”.

2 miljoen toeristen

Konya, die centraal in Anatolië ligt, verwelkomt bijna 2 miljoen toeristen per jaar. De stad wordt beschouwd als de geboorteplaats van het soefisme en wordt geïdentificeerd met de beroemde Perzische dichter Mevlana toen hij het Mawlavi soefi-orde in Konya stichtte. De stad staat ook op door zijn Seltsjoekse architectuur omdat de stad een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis als hoofdstad van het Seltsjoekse rijk. Naast zijn historische wortels, is Konya ook beroemd om zijn heerlijke keuken verrukkelijke gerechten.

Sabah