DENK-politicus Farid Azarkan en provocateur Sophie Hilbrand

Farid Azarkan besprak gisteren in Op1 het partijprogramma van zijn partij Denk. Dit was voor presentatoren Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg een reden om de discussies uit te lichten.

DENK-politicus Farid Azarkan wordt de laatste tijd regelmatig in de hoek gedreven in talkshows vanwege de scherpe standpunten van zijn partij.

Azarkan werd steeds bozer toen hij valselijk werd beschuldigd door Sophie Hilbrand. DENK-politicus komt tot uitbarsting als Sophie Hilbrand beweert dat hij Yesilgöz-Zegerius “nepturk” heeft genoemd.

Politicus Azarkan slaat met zijn vuist op tafel en roept: “Dat heeft u mij nog nóóit horen zeggen! Ik vind dat echt een verwerpelijk woord!”

Discrimineren

DENK pleit voor racistenlokkers bij de politie die moeten testen of bijvoorbeeld uitzendbureaus discrimineren. Dat zei fractievoorzitter Farid Azarkan in Op1. De partij heeft verschillende plannen opgenomen in het verkiezingsprogramma om een einde te maken aan discriminatie in Nederland. DENK wil hiervoor een miljard euro uitrekken.

Nu zijn er journalisten die bijvoorbeeld kijken of er op de woningmarkt wordt gediscrimineerd op basis van achternamen met racismelokkers. DENK wil dat de politie die taak op zich gaat nemen. Er moeten vijfhonderd extra agenten komen die zich specialiseren in het opsporen van racisme.

Het Kamerlid noemt racisme en discriminatie in onze samenleving “een ontzettend groot probleem”. “Op deze manier kunnen we dat aanpakken, omdat het anders blijft doorgaan.”

Bron: NM