Foto: Juf Zeynep

Haar familie, vrienden en de school zijn in rouw. Volgens directrice Sabine Jans heeft de school een belangrijke leerkracht verloren.

De 39-jarige Zeynep, in juli nog bevallen van haar derde kindje, is overleden aan het dodelijke coronavirus. De Belgisch-Turkse leerkracht islam aan de lagere school ‘In de Engelse Hof’ laat een grote leegte na.

“Juf Zeynep uit Maasmechelen werkt bij ons sinds 2004. In juli was ze pas bevallen van haar derde kindje en sinds twee maanden terug aan het werk in school. Ze gaf islamlessen en was heel geliefd en een zeer betrokken persoon.

Op elke activiteit van de school was ze aanwezig en stond ze weer klaar om mee te helpen. Ze was één van ons. Met pijn in ons hart hopen we dat we nog een afscheid kunnen organiseren. Vandaag zal het CLB, de centra voor leerlingenbegeleiding, klaarstaan om leerkrachten en leerlingen op te vangen die nood hebben aan ondersteuning.”

Ook Mehmet Ustun, hoofd van de erkende instanties voor Islamitische lessen in Vlaanderen, is verdrietig.

“Juf Zeynep was nog zo jong, veel te jong. We zijn teleurgesteld en vinden het verontrustend. We wensen de nabestaanden en kennissen van Zeynep veel sterkte toe en delen hun verdriet.”

Bron: BM