Coronapatiënt sterft in vliegtuig naar Duitsland

Afgelopen maandag is een passagier overleden op een vlucht van Istanbul naar Hamburg.

Het incident werd vervolgens een zaak voor de Hamburgse gezondheidsautoriteiten, omdat: onderzoek had uitgewezen dat de man eerder besmet was geweest met Corona.

Het incident gebeurde vorige week, maar de media berichten er nu pas over.

“De toestand van de overledene werd waarschijnlijk pas na de landing opgemerkt. Hij was een 51-jarige man uit Duitsland, besmet met het coronavirus” – laat het portaal Merkur weten.

Een vliegtuig van het Turkse Pegasus Airlines vloog op 25 oktober vanuit Istanbul. De stewardessen merkten de man pas op toen de andere passagiers het vliegtuig verlieten.

“Tegen die tijd was het te laat om te helpen. De passagier is waarschijnlijk tijdens de reis overleden, hij was besmet met het coronavirus” – zo stelde het portaal vast, onder verwijzing naar de bevindingen van de onderzoekers.

Het is niet bekend of de man privé of zakelijk reisde.

“De passagier mocht van Istanbul naar Hamburg vliegen na bevestiging van zijn volledige vaccinatie, in volledige overeenstemming met de Covid-19 regelgeving tussen Duitsland en Turkije,” zei Pegasus Airlines in een verklaring.

De luchtvaartmaatschappij betuigde haar medeleven met de familie van de passagier en beloofde met de autoriteiten samen te werken bij het verdere onderzoek.

Aanvankelijk hielden de onderzoekers rekening met de mogelijkheid dat de man reeds dood aan boord was gebracht.

Volgens het dagblad “Hamburger Abendblatt” stellen de onderzoekers vast hoe de man ondanks de infectie aan boord is gekomen.

De politie van Hamburg heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van de passagier om een mogelijk misdrijf uit te sluiten.

Na de landing werden de passagiers die voor, achter of naast de 51-jarige hadden gezeten, in quarantaine geplaatst.

Bron: Duitse media