Turkse klanten dreigen ermee om Decathlon te boycotten omdat het Franse sportmerk haar steun heeft uitgesproken voor de Pride Parade.

“Hier is plaats voor alle kleuren! ? Wij steunen inclusie en diversiteit op een werkplek waar iedereen gelijk is ongeacht geslacht of genderidentiteit”, postte de Turkse afdeling van het bedrijf op Instagram.

De post kreeg veel haatdragende reacties, en sommige klanten riepen zelfs op tot boycot, met een Turkstalige hashtag (Boycot Decathlon). Ondanks de reactie blijft het merk achter de LGBT-gemeenschap staan. Bovendien publiceerde Decathlon een bijkomende verklaring waarin de haat veroordeeld werd.

“Onze post over inclusie en diversiteit op de werkplek kreeg veel negatieve commentaar, en dat doet ons veel verdriet. We zijn tegen elke vorm van discriminatie.”

Het bedrijf wijst erop dat de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens bepaald dat elk mens gelijkwaardig geboren wordt. Decathlon moedigt haar volgers ook aan om voorzichtig te zijn en zich inclusief te gedragen in een tijd waarin discriminatie tot chaos leidt.

De chaos verwijst mogelijk naar de nationale protesten in de Verenigde staten. Die protesten ontstonden nadat een politieman George Floyd op brutale wijze vermoordde.

“We blijven trots achter ons standpunt staan dat ieder mens wordt gewaardeerd om zijn mens zijn, en niet om zijn kleur of geaardheid. We geloven in de verenigende kracht van sport”, aldus Decathlon.

K.L.

(Bron: Takvim)