Yasemin Yürük

Yasemin Yürük, één van de ex-leden van de Turkse meidenband Hepsi, deed een oproep om paaldansen serieus te nemen. Bekijk hier de beelden.

“Door de variatie aan bewegingen word je continu uitgedaagd om zowel fysiek als mentaal steeds een stapje verder te gaan”, klinkt het onder de aanhangers.

“Je traint je hele lichaam met paaldansen – je versterkt ook spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had.”

Yasemin was aan het shoppen in Nişantaşı toen ze een groep journalisten tegenkwam. Tijdens het gesprek met de journalisten gaf ze aan dat er onbegrip heerst over haar eigen hobby.

“Zelfs mijn beste vrienden kunnen niet begrijpen wat ik doe, maar het is oké. Omdat de perceptie anders is,” zei de ex-lid van de ooit zo populaire meidenband Hepsi.

‘Ik wil deze perceptie veranderen’

Yürük zei: “Paaldansen is eigenlijk een Olympische sport. Er zijn wedstrijden in het buitenland, maar we kunnen de federatie niet zover krijgen dat ze het in Turkije toelaat. Het is moeilijk om ze te overtuigen. Ik denk dat het onmogelijk is.”

“Het is niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn veel mensen die negatief commentaar schrijven.”

“Het is een moeilijke sport. Het is niet een sport die wordt gedaan om er alleen sexy uit te zien. Ik wil deze perceptie veranderen.”

Bron: Milliyet