Turkije en China gaan samen propaganda bestrijden

Turkije en China bundelen de krachten, op vlak van media en communicatie, tegen propaganda

Turkije en China gaan samen de strijd aan tegen propaganda, die verspreid wordt door de media. Dat heeft de communicatieverantwoordelijke van Turkije woensdag gezegd.

Fahrettin Altun ontving een Chinese delegatie, onder leiding van Gao Jianmin, vice-minister van de Nationale Radio en Televisie in China.

Tijdens het overleg verklaarde Altun: “We zijn ervan overtuigd dat Turkije en China in de toekomst heel nauw moeten gaan samenwerken op vlak van media en communicatie. We hebben al een nieuwe visie uitgewerkt op die samenwerking.”

Hij onderstreepte dat Turkije hoopt op een nauwe samenwerking tussen de twee “bevriende landen” op vlak van media, communicatie en publieke diplomatie. Hij benadrukte dat het belangrijk is om wederzijds ervaringen uit te wisselen en concrete projecten uit te werken.

Zowel Turkije als China werden in het verleden geviseerd door internationale propaganda, beklemtoont hij. “We kunnen deze ongepaste en vijandige propaganda tegengaan, vooral door samen te werken in de publieke diplomatie en gezamenlijke mediaprojecten op te zetten.”

Beide landen zijn recent doorgebroken in de televisie- en filmindustrie. Altun was vol lof over de Turkse nationale omroep TRT voor hun bijdrage aan de sector.

Tijdens het overleg verklaarde Gao Jianmin: “We staan klaar om concrete stappen te ondernemen om de vriendschap tussen beide landen verder te verdiepen en effectievere communicatie- en samenwerkingsmechanismen tot stand te brengen.”

Bron: AA