Selim Simsek (36), Ceren Simsek (9) en Ali Cinar (5)

De Turkse autoriteiten vermoeden dat een gezin – wonend in het zuidelijke Antalya – zelfmoord heeft gepleegd. Eerder deze week vond een soortgelijk incident plaats in het land. Dat schrijft de Turkse krant Sabah. 

Het incident kwam aan het licht nadat een familielid besloot om het vakantiehuisje, gelegen in het district van Konyaaltı, van gezin Simsek te bezoeken nadat ze al enige tijd niets meer vernam van de familie.

Nadat de politie goedkeuring kreeg van de openbare aanklager forceerden ze de deur van het huis om binnen te geraken. In het appartement vonden ze de lichamen van het voltallige gezin; Selim Simsek (36) en zijn vrouw Sultan Simsek (38) en hun kinderen Ceren Simsek (9) en Ali Cinar (5).

Konyaaltı, Turkije
Het gezin Simsek

De eerste resultaten van het onderzoek tonen aan dat het gezin mogelijk is gestorven door vergiftiging met cyanide. De vergiftiging kan leiden tot een hartaanval, ademnood en de dood. Slechts 1,5 milligram per kilo lichaamsgewicht vormt al een fatale dosis.

Overgebracht naar ziekenhuis

De drie personen en drie politieagenten die als eerste ter plekke aanwezig waren werden onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis. Vervolgens werd het gebouw van acht verdiepingen volledig ontruimd.

De vader, Selim Şimşek, liet een nota achter waaruit bleek dat het gezin kampte met moeilijkheden. De vader en de kinderen werden hand in hand dood aangetroffen in het huis, terwijl het lichaam van de moeder dood werd gevonden in de badkamer.

De gehospitaliseerde politieagenten en de andere gewonden zijn momenteel in een gezonde toestand.

Eerder in Istanbul

Eerder op dinsdag werden vier familieleden – waarvan ook wordt vermoed dat er sprake is van zelfmoord door gebruik van cyanide – dood aangetroffen in hun appartement in Fatih, een district in Istanbul. Volgens het onderzoek hadden ze financiële en psychologische problemen.

Bron: Sabah