Kemal Kilicaroglu, de voorzitter van de grootste oppositiepartij CHP, hield een bijeenkomst met Amerikaans ambassadeur voor Ankara, John Bass.

Volgens berichtgevingen bespraken de twee de recente politieke ontwikkelingen in Turkije, waaronder de onlangs afgekondigde decreten tijdens de noodtoestand. Het ging vooral over het geschorst staatspersoneel, de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en de voorbereidingen voor grondwetswijzigingen.

PKK-aanslag

Tijdens de bijeenkomst uitte Bass zijn beste wensen aan Kilicdaroglu die onlangs een PKK-aanslag overleefde in de noordoostelijke provincie Artvin. Kilicdaroglu en Bass bespraken ook de uitlevering van de leider van de Gulenistische Terreurorganisatie (FETO), Fethullah Gulen en de onlangs gelanceerde militaire operatie van Turkije om de Syrische grens te zuiveren van IS-terroristen.

Inzake de decreten uitgevaardigd door de regering in de nasleep van de couppoging van 15 juli, onderstreepten Kilicdaroglu en Bass dat tijdens deze periode de superioriteit van de wet en de onafhankelijkheid van het gerecht bewaard moeten worden.

Hurriyet