de Chinese ambassadeur Yu Hongyang

“Voor China is het jaar 2018 ‘Turkey Tourism Year’”, dit verklaarde de Chinese ambassadeur Yu Hongyang op 16 december in Ankara. Dit op een event dat georganiseerd werd door de Turkse Vereniging voor Handel en Industrie (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği oftewel de TÜSİAD).

Hij voegde hieraan toe dat de betrekkingen tussen beide landen, zich in een periode van “stabiltiteit en rijpheid” bevinden. “Dit is de basis voor de ontwikkeling van vele nieuwe en vruchtvolle opportuniteiten.”

De president van de TÜSİAD heeft ook het belang van de toeristische relaties onderlijnd die beide landen onderhouden.

“600 miljoen toeristen komende jaren”

“China is het grootste land waarvan de inwoners de wereld verkennen, met alleen al vorig jaar 120 miljoen mensen. Er wordt geschat het aantal toeristen zal stijgen tot 600 miljoen toeristen in de komende jaren.

De snel groeiende Chinese bevolking is op zoek naar een betere kwaliteit in producten en diensten. Langs het cultureel toerisme, zijn er andere vormen van toerisme die zeer populair zijn bij de Chinezen. De Chinezen hebben grote interesse in het shoppingtoerisme, het gezondheidstoerisme en het golftoerisme”, aldus de president van de TÜSİAD op het event in haar toespraak.

Turkish Airlines vliegt momenteel naar vijf steden in China. Er wordt dan ook verwacht dat dit zal uitbreiden en dat het vliegverkeer zal toenemen.

Hurriyet