Turkije zal 10.000 tenten opzetten om de vluchtelingen van Aleppo op te vangen in de Syrische stad van Idlib. Dit werd bevestigd door de Turkse president van de Rode Halvemaan (het Rode Kruis).

De tenten zullen opgezet worden nabij de Turks-Syrische grens, dichtbij de zuiderse provincie van Hatay. De Turkse Rode Halvemaan bereidt zich voor om de capaciteit van de vluchtelingenkampen uit te breiden. Er wordt verwacht dat het aantal geëvacueerde uit Aleppo zal stijgen tot een 50.000.

De kampen dichtbij de Turkse grens zullen uitgerust worden met scholen, ziekenhuizen, sanitaire voorzieningen en rustplaatsen. “De eerste vluchtelingenkampen zullen klaar zijn over drie dagen”, verklaarde de president van de Rode Halvemaan tegen de pers.

Troep van Assad-regime

Afgelopen maandag escaleerde het geweld hevig in de stad van Aleppo, toen de troepen van het Assad-regime oprukten in het oostelijk gedeelte van de stad. Dit na vijf maanden van hevige gevechten en continue bombardementen. Het regime van Assad, dat ondersteund wordt door Rusland, had gepoogd om de controle terug te winnen over de gebieden die worden gecontroleerd door de rebellen. De rebellen hadden dat gedeelte van de stad vier jaar geleden veroverd.

In Syrië heerst er een bloedige burgeroorlog die in 2011 begon. Deze begon bij het gewelddadige optreden van het regime tegen een pro-democratisch protest, in navolging van de Arabische Lente.

Er wordt geschat dat honderdduizenden slachtoffers het leven lieten in het conflict en dat miljoenen mensen gevlucht zijn.

Sabah