Het investeringsklimaat in Turkije is er een die investeerders toelaat rendement te behalen, aldus de CEO van de Turks tractormaker TurkTraktor. “Investeerders moeten op middellange of lange termijn in Turkije investeren. Een aantal “mindere” periodes op korte termijn zouden investeerders niet mogen afschrikken omdat dit tekens van economische groei zijn,” zei Marco Votta in een interview met Anadolu Agency.

Hij voegde toe dat Turkije haar investeringsmilieu nog aantrekkelijker kan maken door te innoveren in functionaliteit en design. “Deze zaken kunnen het land doen opvallen,” haalde hij aan.

TurkTraktor, een joint-venture van CNH-Industry en het Turkse conglomeraat Koc Holding, werd opgericht in 1954. Het bedrijf maakt tractoren, motoren, transmissies en voor- en achterassen.

Votta die afstudeerde aan de Bocconi-universiteit in Milaan, zei dat hij al meer dan 20 jaar in Turkije leeft. “Mijn vrouw is Turks en mijn zoon is hier geboren. Ik heb mijn plekje hier gevonden,” liet hij verstaan. Hij is een liefhebber van de meer rustige plekken in Turkije. “Plaatsen in het noordoosten die uniek, rustig en mooi zijn zoals Kars, Artvin en Igdir,” deelde hij mee.

Anadolu

O.A.