De terreurorganisatie YPG/PKK heeft vier scholen gesloten in het noordoosten van Syrië. Dat meldde een Syrische ngo woensdag. Volgens hun woordvoerster, Sarah Bakir, heeft de YPG/PKK vier scholen gesloten in Qamishli, Derik en Darbasiyah (al-Malikiyah).

“De zelfverklaarde en niet-erkende YPG-regering claimt de legitieme macht over het grondgebied dat ze als het hare beschouwt,” aldus Bakir.

De Aramese christenen in de regio hebben steeds vaker te leiden onder confiscatie van eigendom, moorden, ontvoeringen, gedwongen militaire dienstplicht, en nu worden ook hun scholen gesloten.

“De mensen zijn het beu dat tirannen en hun marionetten voortdurend hun mensenrechten schenden,” voegde Bakir eraan toe.

Interview met Johny Meso

Anadolu Agency had een interview met Johny Messo, de voorzitter van de World Council of Arameans (die de belangen van alle Aramese christenen wereldwijd behartigt). Volgens hem dwingen de terroristen van YPG/PKK de Aramese scholen in de regio rond Derik en Darbasiyah om te sluiten.

Ze mogen enkel open blijven als ze in het Koerdisch gaan lesgeven en Koerdische handboeken gaan gebruiken: YPG/PKK heeft een soort vergunning ontwikkeld die de scholen moeten aanvragen om te mogen blijven bestaan. Die krijgen ze uiteraard enkel als ze voldoen aan de opgelegde voorwaarden.

Volgens de laatste schattingen controleert het regime van Assad ongeveer 59 procent van het Syrische grondgebied, en de PYG/PKK ongeveer 27,7 procent.

De YPG/PKK is de Syrische tak van de PKK – die beschouwd wordt als een terroristische organisatie door de VS, de EU en Turkije.

In Turkije heeft de PKK al zo’n 40.000 slachtoffers gemaakt, waaronder een groot aantal vrouwen en kinderen.

Anadolu Agency

S.V.R.