14 passagiers kwamen om en 26 anderen raakten gewond toen een bus in een kanaal terechtkwam op zondag in de zuidelijke Turkse provincie Osmaniye. Aan boord van de bus zaten vooral schoolkinderen.

Volgens bronnen die anoniem wilden blijven omdat ze niet bevoegd waren om met de media te praten, vervoerde de bus leerlingen, ouders en leerkrachten toen de bus in het kanaal viel nabij het dorp Cevdetiye bij de Osmaniye-Kozan snelweg. De bestuurder verloor de controle over de bus, toen hij schoolkinderen vervoerde die op terugweg waren van een uitstap naar de beroemde archeologische site Karatepe.

BusOsmaniye

De oorzaak van het ongeval is onbekend. De gewonden werden overgebracht naar een dichtstbijzijnde ziekenhuis voor behandeling.  Reddingsteams voerden zoek- en reddingsacties uit om eventuele vermiste passagiers te vinden in het kanaal. Minister van Gezondheid, Recep Akdag, bezocht de gewonden in het Osmaniye Staatsziekenhuis zondagavond.

https://www.youtube.com/watch?v=sx3nKehPvGc

 

Gewonden

Vierentwintig gewonden werden opgenomen in het ziekenhuis. De dodelijke slachtoffers zijn drie meisjes, drie jongens en acht volwassenen. Op beelden die verspreid werden door de Turkse media is te zien hoe de bus door een kraan uit het water gehaald wordt in het bijzijn van geschokte omstaanders.

AA