Melih Gökce, de burgemeester van Ankara, claimt dat de recente aardbevingen in de westelijke provincie van Canakkale door externe mogendheden georganiseerd zouden kunnen zijn die mogelijk de Turkse economie door een kunstmatige aardbeving willen vernietigen.

“Vandaag is er een ernstige aardbeving geweest in Canakkale. Ik heb dit onderzocht en blijkbaar is een schip seismische onderzoeken aan het uitvoeren in de omgeving. Wat dit schip precies onderzoekt en aan welk land dit schip behoort, zijn prioritaire zaken die meteen onderzocht moeten worden. Ik maak me zorgen over een kunstmatige aardbeving. Dit moet zeker worden onderzocht en bekend gemaakt aan het volk.

Turkse economie

Deze slag is gericht om de Turkse economie te verpletteren met een aardbeving in de buurt van Istanbul. Sommigen kunnen de spot drijven met mij, maar ik maak me zorgen over dit. Alle onderzeeërs en schepen met grote ladingen in de buurt van Istanbul, de Zee van Marmara en Canakkale moeten gecontroleerd worden”, twitterde hij.

Canakkale is geschrokken door 3 aardbevingen in de afgelopen 2 dagen, van 5.3 en 5.2 respectievelijk, die geringe schade aan een aantal gebouwen hebben veroorzaakt.

Hurriyet