Een Turkse koffiebar is verkozen tot een van de vijf beste cafés in de Japanse hoofdstad Tokio. The Mosque Coffee, een Turkse koffiebar in Tokio, werd door de Financial Times, in de top 5 geplaatst van beste cafés in de regio.

De Turkse koffie die in koperen potten op een kolenvuur wordt gezet door Masanori Koyama, de uitbater van het café, trekt zowel lokale als internationale aandacht.

In een gesprek met het dagblad Milliyet zei Koyama dat hij negen jaar geleden voor het eerst Turkije bezocht en een bewonderaar werd van de Turkse en islamitische cultuur.

“Voor Japanners zijn de islamitische wereld en de cultuur van het Midden-Oosten echt exotisch. Als je voet zet in Turkije, zul je het echt leuk vinden,” zei hij.

Foto: Masanori Koyama

Tijdens zijn tweede bezoek aan Istanbul en de noordwestelijke provincie Edirne leerde Koyama hoe hij Turkse koffie moest zetten. Drie jaar later opende hij zijn eigen koffiebar in Tokio.

“Er staan 11 soorten Turkse koffie op mijn menukaart. We verkopen ook Turkse zoetigheden zoals Turks fruit en verschillende gearomatiseerde frisdranken die verkrijgbaar zijn in Turkse bazaars,” merkte Koyama op.

Hij voegde toe dat de prijs van een kopje Turkse koffie varieert van 400 Japanse yen (3 euro) tot 800 Japanse yen (6 euro).

Koyama verklaarde dat Japanners grote belangstelling tonen voor Turkse koffie. Zelf is hij ervan overtuigd dat Turkse koffie ook deel zal gaan uitmaken van de levensstijl van de inwoners van Tokio.

Turkse koffie, die vorig jaar door UNESCO werd erkend als cultureel erfgoed, onderscheidt zich door zijn unieke kookstijl en bediening, in tegenstelling tot de koffies in het Westen.

Hurriyet

O.A.