Een significante stijging in het aantal boekingen, voor de zomer van 2018, door Britse toeristen, werd opgemerkt door een van de leidende toeristische associaties in Turkije.

Het aantal boekingen vanuit het Verenigd Koninkrijk voor de volgende zomer steeg zo maar even 79 % tegenover het aantal boekingen van het vorige jaar, aldus volgens de Associatie van Hotels in Turkije.

Bijna 150.000 mensen hebben reeds vroege boekingen gedaan voor de volgende zomer.

Raar maar waar: alhoewel er een stijging van het aantal boekingen door Britse toeristen werd opgemerkt naar Turkije´s grootste toeristische trekpleisters, gaat het aantal boekingen naar de grootstad Istanbul nog steeds jaar na jaar achteruit met zo een 33 percent.

Verhoogd terrorisme als doorslaggevende factor

Het aantal boekingen van Britse toeristen naar Turkije zakte in elkaar van 2,5  miljoen toeristen in 2015 naar 1,7 miljoen Britse toeristen in 2016, door de verhoogde waakzaamheid berichten ten gevolgde van het verhoogd aantal terroristische aanslagen in de stad in de laatste jaren.

De dalende trend zette zich voort in 2017 waar het aantal Britse toeristen nog verder daalde naar 1,4 miljoen in de eerste negen maanden van het jaar tegenover 1,5 miljoen Britse toeristen in diezelfde periode van het vorige jaar, 2016. Aldus volgens data uitgaand van het TUROB.

De meest populaire bestemming van de Britten op dit moment is zonder twijfel Italië, opgevolgd door de Verenigde Staten, Griekenland en Cuba. TUROB geeft in zijn verklaring echter ook aan dat Turkije nog steeds, ondanks de dalende cijfers in de laatste jaren, en als men het bekijkt in zijn totaliteit, een topdestinatie blijft voor de Britse toerist.

Hurriyet