Bahtiyar Duysak, een Duitser van Turkse origine, is onthuld als de medewerker van Twitter die begin november 11 minuten lang het Twitter-account van de Amerikaanse president Donald Trump deactiveerde.

Duysak sprak met de technologie-website TechCrunch en zei dat hij in de VS verbleef met een werk- en studievisum en als zelfstandige voor een vaste termijn werkte bij de klantenservice, die onderdeel is van de afdeling Vertrouwen en Veiligheid van Twitter.

Volgens de website rapporteerde een Twitter-gebruiker het account van Trump en Duysak deactiveerde het op zijn laatste dag.

Duysak zei dat hij werd benaderd door een vrouw die zei dat iemand haar had gevraagd of hij iets te maken had met het Twitter-account van Trump. Hij zei dat hij toen naar het nieuws keek en besefte wat er was gebeurd.

Duysak omschreef de deactivering als een ‘fout’, eraan toevoegend dat hij nooit had gedacht dat het account daadwerkelijk zou worden gedeactiveerd.

“Ik heb niemand gehackt. Ik heb niets gedaan waarvoor ik niet bevoegd was”, vertelde hij TechCrunch in Duitsland.

“Ik heb geen sites bezocht waar ik niet naar toe mocht gaan. Ik heb geen regels overtreden”, voegde hij eraan toe. “Ik heb geen enkele misdaad of iets slechts gedaan, maar het voelt alsof ik Pablo Escobar ben.”

Het Twitter-account van de Amerikaanse president werd gedeactiveerd door een medewerker van Twitter die het bedrijf verliet op 2 november en was 11 minuten onbereikbaar voordat het werd hersteld, verklaarde het bedrijf destijds op de sociale media.

Twitter meldde later dat het afsluiten van het Trump-account per ongeluk gebeurde en dat een aannemer op zijn laatste werkdag verantwoordelijk was voor het incident.

Bron: Hurriyet