Britse regisseur Guy Ritchie

De Britse regisseur Guy Ritchie heeft vorige week verheugd teruggekeken op zijn verblijf in Turkije en de wens geuit om in de toekomst nog meer films te mogen maken in het land.

De wereldberoemde regisseur heeft zijn nieuwste film “Five Eyes” opgenomen in de zuidelijke provincie Antalya.

Ritchie, bekend van films als “Snatch”, “Sherlock Holmes”, “Sherlock Holmes: Shadow Plays” en “The Gentlemen”, deelde een video en wat foto’s van zijn reis door Turkije op zijn social media account.

“Turkije in het algemeen is een geweldige openbaring geweest. Ik hou van de oude wereld en hoe ouder de wereld, hoe meer ik ervan hou,” schreef hij op Twitter.

Hij beschreef het land als “vrij geavanceerd zoals je zou willen, maar toch met genoeg charme zoals in de oude wereld”.

Over de oude stad Aspendos, die ongeveer 40 kilometer ten oosten van Antalya ligt, zei hij dat deze “prachtig is”.

Op de videobeelden is te zien hoe Ritchie zijn kantoor toont op de filmlocatie: “Dit is mijn 2000 jaar oude kantoor. Als ik in Romeinse ruïnes opereer, moet mijn kantoor ook in Romeinse ruïnes zijn.”

“Ik hou vooral van deze locatie omdat het uniek is. We zitten letterlijk in een ruïne. Vroeger was dit een volledige stad. Een deel ervan lijkt bijna onaangeroerd,” zei hij al filmend.

“Deze plek leeft precies nog. We houden van Turkije en als het mogelijk is om hier meer films te maken, zullen we dat zeker doen.”

Hurriyet

O.A.

Britse topacteur Jason Statham over Turkije: “Ik ben onder de…”