Acteur Jason Statham kijkt in de verte in een scène uit de actiefilm "The Meg" uit 2018. (Archieffoto)

Hollywood-actiester en box office lieveling Jason Statham heeft eerder de loftrompet gestoken over Turkije nadat hij twee maanden in de Turkse Rivièra had gewerkt voor de opnames van zijn volgende project.

De 53-jarige Statham zei dat hij erg onder de indruk was van de Turkse cultuur en gastvrijheid en dat hij graag met zijn gezin naar het zonnige Antalya terug zou komen.

Statham was in de mediterrane badplaats voor zijn rol in de actiethriller “Five Eyes”, het nieuwste werk van de Britse regisseur Guy Ritchie.

Tijdens hun verblijf in een hotel in Belek Tourism Center had Statham ook een ontmoeting met Ali Şafak Öztürk, de voorzitter van het hotel, die zei dat hij blij was om de filmster te mogen ontvangen.

Statham en Ritchie hebben tijdens hun verblijf in Turkije de natuurlijke en culturele rijkdommen van het land in zich opgenomen.

Het duo woonde in februari de openingsceremonie bij van het Istanbul Cinema Museum, dat na 2 jaar aan restauratiewerkzaamheden, kunstliefhebbers heeft mogen verwelkomen.

Statham en Ritchie, samen met acteur Josh Harnett en Ritchie’s vrouw Jacqui Ainsley, verrasten de jarige president Recep Tayyip Erdoğan, die ook aanwezig was.

De president en first lady Emine Erdoğan bedankten de Hollywood-sterren en deelden een taart.

Ritchie, bekend van films als “Snatch”, “The Gentlemen” en “Sherlock Holmes”, bracht onlangs een bezoek aan de Hagia Sophia en het Topkapi-paleis.

Statham is bekend voor zijn rollen in de populaire “Fast and Furious” films en in de serie “Transporter”.

“Five Eyes” is niet de eerste samenwerking tussen Ritchie en Statham, want het duo werkte eerder samen in 1998 in de misdaad en actiekomedie “Lock, Stock and Two Smoking Barrels.

De opnamen in Antalya voor “Five Eyes” begonnen op 21 januari en het gigantische botanische park waar de internationale tuinbouwtentoonstelling “EXPO 2016” werd gehouden, was omgetoverd tot een filmset.

Er werd niet alleen gefilmd in het EXPO-gebied, maar ook op andere plaatsen in Antalya, zoals het historische stadscentrum Kaleiçi en het Cumhuriyet-plein.

Sabah
O.A.