Foto: Bakir Izetbegovic

De zoon van de eerste president van Bosnië, Bakir Izetbegovic, heeft Turkije en president Recep Tayyip Erdogan geprezen voor “het introduceren van een rechtvaardige islam aan de wereld.

Bakir Izetbegovic, lid van het drie-presidentschap van Bosnië en Herzegovina en tevens de zoon van Alija Izetbegovic (foto hieronder), gaf dinsdag een toespraak in de stad Sanliurfa in het zuiden van Turkije.

“Dankzij president Recep Tayyip Erdoğan is Turkije vandaag de dag het enige land in de wereld dat de vlag draagt van de Islam,” zei hij.

“Deze vlag werd op een noemenswaardige manier gedragen door de overleden Alija Izetbegovic, maar u (Turkije) draagt het nu ook op dezelfde manier,” zei Izetbegovic.

Correcte manier

“Je probeert de Islam op een correcte manier tot de wereld te introduceren en laat zien dat de Islam een religie van vrede is,” voegde de Bosnische leider toe.

Izetbegovic arriveerde maandag in Turkije om een evenement in Ankara bij te wonen ter gelegenheid van zijn vader, Alija Izetbegovic, die 14 jaar gelden overleed.

Links: De Turkse ex-politicus Necmettin Erbakan, premier van 1996 tot 1997 – Rechts: Alija Izetbegovic, de oud-president van Bosnië

Alija Izetbegovic (foto hierboven), die in 1992 de Bosnische onafhankelijkheid heeft uitgeroepen, was een sleutelfiguur voor de moderne moslims.

Anadolu