Een buschauffeur in het openbaar vervoer van de zuidelijke Turkse provincie Adana heeft strafpunten gekregen én een boete omdat hij een mobiele spelletje speelde achter het stuur. Het nieuws werd gedeeld door İhlas News Agency.

De wanpraktijken van de chauffeur kwamen aan het licht nadat een passagier de gamende chauffeur had gefilmd. De 34-jarige Orhan Can speelde al rijdend het spelletje Okey, een mobiele game die zeer populair is in Turkije.

De videobeelden werd gedeeld op sociale media en kwamen zo in handen terecht van de politie. Na een grondige analyse van de videobeelden en verschillende bussen, constateerde de politie dat het ging om de bus van Can.

De buschauffeur bekende onmiddellijk dat hij achter het stuur aan het gamen was. Hij kreeg een boete van 343 Turkse lira en 30 strafpunten. Hij werd meegenomen naar het politiebureau van Adana waar de nodige gerechtelijke procedures werden verdergezet.

Can liet aan de pers weten dat hij zich schaamt voor zijn daden. “Ik had tijd en zette het spel aan zonder na te denken. Dit is een grote fout waar ik terecht voor zal moeten boeten,” aldus de buschauffeur.

Hurriyet

O.A.