Besiktas zoekt haar eerste overwinning sinds 2009 in de UEFA Champions League.

De Turkse club zal het opnemen tegen de verdedigende kampioen Dinamo Kiev. De belangrijke groepswedstrijdwedstrijd tegen de Oekraïense club zal plaatsvinden in Istanbul op woensdagavond. De club van Istanbul, die momenteel 2e staat in groep B, zoekt haar eerste overwinning in de Champions League sinds hun laatste overwinning tegen Manchester United in November 2009.

Besiktas won die match met 1-0 in de uitwedstrijd tegen Manchester in Old Trafford. De eerste groepswedstrijd van de Turkse club tegen de Portugese Benfica eindigde in een gelijkspel met 1-1 in het Luz-stadion in Lissabon op 13 september. De match tegen de Oekraiense Dinamo Kiev zal doorgaan in het nieuwe stadion van Besiktas, de Vodafone Arena. De wedstrijd zal om 21u45 lokale tijd beginnen.

De Besiktasspeler Oguzhan Ozyakup zal waarschijnlijk niet spelen aangezien hij een enkelblessure opliep. De 24-jarige middenvelder raakte op 24 september geblesseerd tijdens een derby tegen Galatasaray die met 2-2 eindigde.

Dinamo Kiev verloor haar vorige wedstrijd tegen de groepsfavoriet Napoli in Kiev. De eindscore was 2-1 voor de Italiaanse Napoli.

AA