Şafak Mahmutyazıcıoğlu en diens vrouw Ece Erken

De moord op een prominente advocaat in een restaurant in Istanbul wordt in verband gebracht met een voormalige onderwereldfiguur, aldus de politie.

Een 42-jarige Turkse advocaat werd op 26 januari laat in Istanbul door twee aanvallers doodgeschoten na een ruzie die naar verluidt was uitgebroken over geld.

Volgens politiebronnen ontmoetten de twee mannen Şafak Mahmutyazıcıoğlu in een restaurant dat hij bezat in de wijk Yeşilköy om een verkoop van onroerend goed te bespreken met hem en een van zijn cliënten.

De twee eisten naar verluidt 100.000 Turkse Liras ($ 7.340) meer voor de verkoop, maar de advocaat maakte bezwaar tegen de betaling. Later brak een gevecht uit en schoten de aanvallers zeven kogels in Mahmutyazıcıoğlu’s benen.

Mahmutyazıcıoğlu stierf aan een bloeding nadat een kogel zijn slagader had geraakt, terwijl zijn chauffeur nog steeds wordt behandeld nadat hij ook werd neergeschoten.

Mahmutyazıcıoğlu’s vrouw, Ece Erken, een bekende Turkse actrice en presentatrice, uitte haar diepe bedroefdheid over zijn dood.

De politie van Istanbul heeft de twee aanvallers op 28 januari aangehouden, maar de zoektocht naar vier andere verdachten die op het moment van de aanslag in de buurt van de plaats delict werden aangetroffen, wordt voortgezet.

Mahmutyazıcıoğlu, een vader van twee kinderen uit zijn eerste huwelijk, trouwde zeven maanden geleden met Erken.

Hij gaf juridisch advies aan verschillende bedrijven in Turkije en zat ook een jaar in de raad van bestuur van de Istanbulse voetbalgigant Beşiktaş.

“Ik heb een broer verloren, een dierbare vriend,” vertelde Fikret Orman, voormalig voorzitter van Beşiktaş, op 28 januari aan dagblad Hürriyet.

Orman was de laatste persoon die Mahmutyazıcıoğlu ontmoette tijdens het diner vlak voor de aanslag.

De aanvallers drongen het restaurant binnen nadat Orman was vertrokken, zeiden politiebronnen.

Bron: Sabah