Transportminister Ahmet Arslan zei dat er dagelijks zo’n 110.000 voertuigen over de Yavuz Sultan Selim-brug rijden en ondertussen al zo’n 20.000 over de Osmangazi-brug.

Het Ministerie van Transport verwachtte respectievelijk tussen de 15.000 en 50.000 voertuigen die dagelijks over de Yavuz Sultan Selim-brug en de Osmangazi-brug zouden rijden, tijdens het voorbereidingsproces. Minister Arslan zei dat de bovengenoemde aantallen nog maar het begin zijn, ze zullen stijgen naargelang de toegangswegen compleet worden.

Canakkale-brug

Hij merkte op dat voorbereidingen begonnen zijn voor de 1915 Canakkale-brug in januari. Wanneer die brug ook klaar is, zal er een ring gebouwd worden rond de Zee van Marmara, wat ongeveer over 5 jaar zal zijn.

foto: 2014
foto: 2014

De Turkse minister gaf details over een andere megaproject in Istanbul, de Euraziëtunnel. Hij verklaarde dat de tunnel ondergrond zal gaan vanaf de oude vismarkt in Yenikapi aan de Europese zijde tot aan de Selimiye barakken en het Haydarpasa hospitaal aan de Anatolische zijde. De capaciteit van de tunnel zal 130.000 voertuigen per dag zijn.

Hij benadrukte dat het verwachte minimum aantal van voertuigen die dagelijks de tunnel met 2 verdiepingen zullen gebruiken 70.000 is.

Sabah