250 luchtvaartmaatschappijen zullen naar 350 bestemmingen over de hele wereld vliegen. Dat zei de CEO van IGA Airports Construction, Yusuf Akcaoglu. Het dubbele van de Istanbul Ataturk luchthaven waar 128 luchtvaartmaatschappijen naar 276 bestemmingen vliegen.

De CEO zei dat de constructie van de 3e luchthaven verder gezet met volle snelheid. Er worden in 3 shiften gewerkt, vooral in de zomer. Akcayoglu verklaarde dat er dag en nacht gewerkt wordt om de eerste fase van de luchthaven klaar te krijgen op de geplande datum, 26 februari 2018. De terminal die gebouwd wordt op een gebied van 1.3 miljoen vierkante kilometer zal zo snel mogelijk klaar zijn en een capaciteit 110 miljoen passagiers hebben. De Istanbul Ataturk luchthaven ter vergelijking, heeft een capaciteit van 60 miljoen passagiers.

Het eerste deel alleen al zal een slordige 6 miljard euro kosten, zei Akcayoglu. De CEO zei dat de Ataturk luchthaven een nieuw record brak op 18 september met 1500 aankomsten en vluchten op 1 dag. Wanneer slechts de eerste fase in dienst zal treden van de nieuwe luchthaven, zullen er dagelijks 2000 vliegtuigen landen en opstijgen. De luchthaven zal ook 100.000 mensen in dienst nemen.

Sabah