De financiële directeur van de CHP Erol Bektaş heeft gezegd dat een beroemde artiest 100.000 Turkse lira (15.000 euro) heeft gedoneerd aan de verkiezingscampagne van Ekrem Imamoğlu. Volgens geruchten zou het gaan om de Turkse zanger Murat Boz, maar dat is nog niet bevestigd.

 

De verkiezingsregels bepalen dat een persoon maximum 54.566 lira mag doneren aan één kandidaat. “We hebben daarom de 100.000 lira teruggegeven aan de artiest. Hij heeft vervolgens 54.566 lira gedoneerd en het resterende bedrag op naam van de moeder van Imamoğlu gedoneerd,” zei Bektaş.

Ekrem Imamoğlu heeft een steuncampagne gelanceerd voor de verkiezingsstrijd om de burgemeesterssjerp in Istanbul die zal worden herhaald. Erol Bektaş heeft tegenover Independent Türkçe verklaard dat er reeds honderden donaties zijn binnengekomen en dat er in sommige provincies lange rijen voor de banken zijn om te doneren.

Volgens Bektaş hebben een groot aantal beroemdheden 100.000 lira gedoneerd aan de verkiezingscampagne van de CHP-kandidaat.

“Meer dan de bedragen op zich zijn we vooral verbaasd door het groot aantal deelnemers aan de steuncampagne.” Vele donaties zouden vergezeld zijn met briefjes waarop ‘alles gaat mooi worden’ staat, aldus nog Bektaş.

Sputniknews.tr

T.A.