Güngör Ulvan (45)

Güngör Ulvan (45), afkomstig van Heusden-Zolder, is afgelopen weekend op straat in Brazilië doodgeschoten. Dat meldden de Braziliaanse media. Het motief voor de moord is tot nu toe onduidelijk.

Volgens de Braziliaanse media kregen de hulpdiensten van de stad Foz do Iguaçu ‘ s avonds een oproep binnen via het noodnummer. Twee mannen op een rode motorfiets zouden naast de auto van Güngör Ulvan gestopt zijn.

Een van de mannen trok een vuurwapen en loste verschillende schoten in de richting van het slachtoffer. Daarna vluchtte het duo weg op de motor.

Alles werd door camera’s in de buurt gefilmd. Ulvan – onder zijn familie bekend als Atilla – werd naar de hospitaal gebracht waar hij bij aankomst overleed aan zijn verwondingen.

De Belgische Turk werd geboren en groeide op in Heusden-Zolder. Zijn zus Gulten Ulvan plaatste gisteren een emotioneel afscheidswoord op sociale media. De familie probeert contact te leggen met het consulaat in Brazilië om het lichaam te repatriëren naar Turkije.

Zo’n tien jaar geleden werd Güngör Ulvan door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een effectieve celstraf van 5 jaar voor de ontvoering van zijn zoontje. Dat gebeurde in 2006.

De 45-jarige Güngör had bezoekrecht maar nam zijn kind mee naar zijn geboorteland Turkije. Pas na anderhalf jaar kon de moeder het kind vinden. In januari 2008 gaf de Turkse rechtbank haar de toestemming om haar zoon mee naar België te nemen.

Bron: BM