De 35-jarige Ozgur Yilmaz, vader van drie kinderen, kreeg van de dokters in België te horen dat hij nog maar drie maanden te leven had. “Ik zal mijn kind vernoemen naar de Turkse dokter die mijn leven heeft gered. Ik wacht vol spanning af om mijn toestand te vertellen aan de Belgische dokters”.

Na medische klachten besloot de 35-jarige Ozgur te gaan naar de dokter. De dokters vertelden hem dat hij een tumor had in zijn galblaas. Op aanraden van de dokters begon hij aan chemotherapie en kreeg hij uiteindelijk een stent geplaatst. Nadat hij alle hoop verloor en tien kilo afviel op één maand besloot Ozgur te gaan naar het Universitair Ziekenhuis in Leuven.

Geen hoop, drie maanden te leven

In Leuven gaven de dokters mij geen hoop meer. Hij kreeg te horen dat hij nog maar drie maanden te leven had. Hierop besloot Ozgur, de Belgische Turk, de hulp in te schakelen van een Turkse dokter. In Turkije werd hij behandeld door Prof. Dr. Unal Aydin die vooral gespecialiseerd is in leverziekten. Deze dokter wist uiteindelijk de tumor te behandelen en zijn tumor werd tijdens een operatie weggehaald.

Europese landen

“De medische technologie staat ver in Europese landen. Maar toch zien we ondanks de medische vooruitgang in Europa dat sommige dokters niet altijd lef hebben om elke operatie uit te voeren”, dat zegt de Turkse dokter die het leven heeft gered van de Belgische Turk.

CNN TURK