Murat Ardcilar, die aan het fietsen was in de Belgische stad Aalst, zou afgelopen dinsdag rond 19.30 aangereden geweest zijn door een buschauffeur van de Lijn, een Vlaamse vervoermaatschappij.

Foto: Google Maps

Gelukkig kwam de jonge Aalstenaar er van af met een lichte voetblessure. Hierop werd de politie verwittigd door een getuige. Maar Murat wou in eerste instantie een bewijsrapport bemachtigen van het ziekenhuis. De politieagent maakte daarom een afspraak met Murat, zodat hij op een andere dag aangifte kon doen tegen de buschauffeur die hem omver reed.

De volgende dag ging Murat aangifte doen bij de politie. Nadat hij zijn verklaring had gelezen, merkte hij op dat een aantal zaken niet overeenkwamen met de realiteit. Hierop vroeg hij om een papier en pen om zijn verklaring zelf te schrijven. Toen hij begon te schrijven kreeg Murat het al snel aan de stok met één van de politieagenten. Hij werd naar eigen zeggen onder druk gezet om zo snel mogelijk zijn papierwerk af te werken. Al snel kreeg hij een klap tegen het gezicht door één van de politieagenten. Vervolgens werd Murat zwaar toegetakeld door vijf politieagenten op het politiebureau.

Nadat hij werd vrijgelaten door de politiediensten, heeft Murat zijn verhaal gedaan aan een journalist van de Gents-Turkse website Belemturk. Murat maakte duidelijk dat hij juridische stappen zou ondernemen tegen de politieagenten die hem zwaar hebben toegetakeld.