Brussel – Afgelopen week hielden sympathisanten van de terreurorganisatie PKK een infosessie in het hartje van Brussel. De Belgische regering liet aanhangers van de terroristische organisatie PKK toe, tenten op te zetten voor de EU – Turkije top te Brussel op donderdag volgens een plaatselijke Anadolu Agency correspondent.

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu heeft de top in Brussel bijgewoond op donderdag. De hoofd van de EU-regeringen zijn donderdag samengekomen om de voorstellen van Turkije inzake de vluchtelingen- en migrantencrisis te bespreken.


Een van de leiders van de terreurgroep PKK in België, Remzi Kartal, hield een persconferentie om de anti-terreuroperaties van Turkije in het Zuidoosten van het land te bekritiseren, aldus de correspondent.

https://www.youtube.com/watch?v=e4mL97nKrEc

 

De Belgische politie heeft volgens berichtgevingen veiligheidsmaatregelen genomen rondom de tenten die symbolen droegen van die groepering.

Belgische ministers hebben geen acties ondernomen om de tenten te verhinderen, hoewel ze beloofden mee te werken om de terroristen te bestrijden.

Terreurgroep PKK

Tijdens een bezoek van een Belgische delegatie vorige week bekritiseerde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Çavuşoğlu, België voor het tolereren van terreurgroeperingen zoals de PKK en de DHKP-C. Hij zei dat ze het verdienen om gelijk met DAESH behandeld te worden.

Hierop reageerden Belgisch vice-premier en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders: “juridische stappen en onderzoeken worden door federale procureurs op een gedetailleerde manier ondernomen tegen de PKK en DHKP-C in België.

België is een van de Europese landen waar PKK en DHKP-C zeer actief is.

Anti-terreuroperatie

De laatste anti-terreuroperaties die door de Belgische veligheidsdiensten werden uitgevoerd tegen de PKK, dateren nog van 2010.

Bron: turkiyenewspaper.com