Foto: De populaire badplaats Antalya

In Antalya, een populaire badplaats, is de 68-jarige Eric Maurice Schollaert dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Dat bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken aan verschillende Vlaamse nieuwssites.

Volgens Turkse media was de 68-jarige Eric op vakantie in een vijfsterrenhotel in Manavgat, een stad in de Turkse provincie Antalya. Ankara liet een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak te achterhalen.

De 68-jarige Belg lag dood in zijn hotelkamer in Titreyengöl, langs de kust van de populaire badplaats. De Belg werd een week geleden gevonden door het poetspersoneel. De lokale media schrijven dat Eric daar als toerist op vakantie was met zijn partner. Die zou na een tiental dagen naar huis teruggekeerd zijn, waarna Eric zijn vakantie alleen verder zette.

Eric Maurice Schollaert (68)

Ankara liet een autopsie uitvoeren om de doodsoorzaak te achterhalen, en om uit te sluiten dat het om een misdrijf zou gaan. Of de man vanuit België was vertrokken en of het om een essentiële reis ging, is niet duidelijk.

Alle niet-essentiële reizen vanuit België naar Turkije zijn formeel gezien ‘verboden’ vanwege de coronamaatregelen.

“Maar we weten wel dat mensen de regels omzeilen en toch naar Turkije op vakantie gaan”, laat woordvoerder Karl Lagatie van Buitenlandse Zaken weten aan de Belgische pers.

Eric Maurice Schollaert

“Wanneer je dan op reis om gelijk welke reden in de problemen komt, kan je evenwel geen aanspraak meer maken op bijstand”.

“Als je dan het lichaam van een overledene moet repatriëren, dan ben je afhankelijk van hoe de verzekering daarmee omgaat.”

Bron: Twitter