Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van achttien jaar tegen de vijftigjarige Verdat, die wordt verdacht van het doodsteken van een 44-jarige Turkse Hagenaar bij de uitvaart bij een Turks islamitisch centrum in Den Haag.

Het ceremoniële afscheid van de schoonvader van Verdat A. eindigde in een drama. Hij heeft na het overlijden van zijn schoonvader ruzie gekregen met een ander familielid.

De gemoederen liepen tijdens de uitvaart zo hoog op dat het tot een steekpartij kwam. Hierbij werd een derde familielid, zijn zwager, jammer genoeg dodelijk getroffen.

Het drama gebeurde op 17 september 2019 tijdens een uitvaartplechtigheid in het Turks-islamitisch centrum aan de Paardenbergstraat in de Haagse wijk Transvaal.

Het gaat om een 44-jarige man uit Den Haag. Dat melden de autoriteiten. Het tweede slachtoffer is een man van 36, hij werd naar een ziekenhuis gebracht.

Afscheid

De naasten en vrienden namen er afscheid van hun familielid of bekende, voordat de kist naar Turkije zou worden overgebracht. Vedat was er aanwezig als schoonzoon van de overledene.

Volgens hem werd hij in de woning van zijn overleden schoonvadervoor schut gezet en de dag erna in het bijzijn van een ander nog een keer telefonisch uitgescholden.

Toen hij kort daarna bij het gebouw van de stichting arriveerde en het familielid zag zitten met wie hij woorden had gehad kwam het tot een confrontatie. De vijftigjarige Vedat trok een mes en stak hem in zijn hals. Een ander familielid dat tussenbeide sprong, werd daarbij in zijn borst geraakt.

Fatale verwonding

De steek in de borst bleek een fatale verwonding te zijn. Het slachtoffer overleed ter plekke. De man die in zijn hals gestoken werd, overleefde het wel. Volgens de advocaat scheelde het maar weinig of het was voor dit slachtoffer ook fataal afgelopen.

Vedat sloeg direct op de vlucht naar Turkije. Dat één van de slachtoffers aan zijn verwondingen stierf, wist Vedat pas toen hij daar aankwam.

Toen Vedat het nieuws hoorde, meldde hij zichzelf bij de politie. “Hij geloofde het pas toen hij de beelden zag”, aldus zijn advocaat.

Eerder in december werd hij aangehouden op de luchthaven van Rotterdam. Vedat werd verdacht van doodslag en poging tot moord. In afwachting van zijn proces zat hij vast in een gevangenis in Rotterdam.

Bron: Twitter