In volgorde: Remzi Vatansever (57), Fikriye Vatansever (54) en Şaban Vatansever (34)

Tijdens een familiediscussie verwondde de 69-jarige S.A.G. de 57-jarige Remzi Vatansever met een mes en doodde hij zijn vrouw Fikriye Vatansever (54) en hun zoon Şaban Vatansever (34) met een jachtgeweer.

Het incident vond enkele dagen geleden plaats om 22h00. De vijandige SAG en zijn naaste familielid, Remzi Vatansever, bouwden een muur tussen hun naast elkaar gelegen huizen.

Toen Remzi Vatansever een van de bakstenen eruit trok, werd een deel van de muur afgebroken. Daarop brak eerst een ruzie en vervolgens een gevecht uit tussen de twee familieleden.

Tijdens het gevecht verwondde S.A.G. zijn naaste familielid, Remzi Vatansever, met een mes. Terwijl hij bebloed op de grond in elkaar zakte, schoten zijn vrouw Fikriye Vatansever en zijn zoon Şaban Vatansever hem snel te hulp. Ondertussen nam S.A.G., die naar zijn huis was gegaan, zijn jachtgeweer en keerde terug naar de scène.

S.A.G. richtte zijn geweer op zijn naaste familielid Fikriye Vatansever en diens zoon Şaban Vatansever en vuurde de een na de ander. Buren, die de geweerschoten hoorden, meldden de situatie aan de hulpdiensten. Na de melding werden vele politie- en medische teams naar de plaats van het misdrijf gestuurd.

Bij de controle door de medische teams werd vastgesteld dat Şaban Vatansever en zijn moeder Fikriye Vatansever overleden waren. Remzi Vatansever, die ernstig gewond was, werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

S.A.G., die zijn naaste familielid verwondde en zijn vrouw en zoon doodde, ging terug naar zijn huis en wachtte de politie op met een jachtgeweer in zijn hand. S.A.G. overhandigde zijn geweer aan de aankomende politieagenten en gaf zich over.

Anderzijds zijn de lichamen van de omgekomen moeder en zoon voor autopsie naar het mortuarium van Izmir overgebracht.

Terwijl een grootschalig onderzoek naar het incident wordt voortgezet, heeft men vernomen dat Şaban Vatansever, die bij het incident om het leven kwam, in het buitenland (Nederland) werkte en naar Turkije kwam voor een bruiloft.

Anderzijds werd beweerd dat er al ongeveer 4 jaar vijandigheid bestaat tussen de S.A.G. en de familie Vatansever als gevolg van de eigendomsakte van het huis.

Bovendien zou er ruzie zijn geweest tussen de 69-jarige S.A.G. en de familie Vatansever omdat de kinderen 2 weken voor het incident lawaai zouden hebben gemaakt in de tuin.

Bron: Turkse media