Er zijn constructiewerken bezig aan de volledige infrastructuur van Istanboel’s favoriete toerisme en shopping centrum, de İstiklal Caddesi (wat Turks is voor Onafhankelijkheidsstraat). Er zal ook gewerkt worden aan de historische tramlijn. Eens de renovaties compleet zijn, zal de Istiklal Boulevard bedekt zijn met duurzaam graniet, waardoor het drukke centrum een moderne twist krijgt.

De huidige infrastructuur van Istiklal was betreurenswaardig en fel achteruit gegaan gedurende de laatste jaren. Er waren regelmatige overstromingen na zware regenval, waardoor de kelders en het gelijkvloers van vele appartementen en winkels onder water kwamen te staan. Experts zeggen dat het kwam door het slechte afvoersysteem van de straat.

Ondergrondse werken gestart

Sommige van de ondergrondse werken zijn reeds begonnen en er wordt geschat dat de werken binnen 20 dagen voltooid zullen worden. Er gaan aparte trajecten komen voor rioolwater en regenwater, wat betekent dat de vele overstromingen op de Istiklal Boulevard binnenkort verleden tijd zullen zijn.

Onzichtbare herstellingen

De nieuwe infrastructuur van Istiklal zal het ook toelaten dat er geen ondergrondse herstellingen meer nodig zullen zijn. Speciale kamers zijn reeds ondergronds geïnstalleerd waardoor werkmannen kunnen werken zonder dat er gegraven moet worden.

Het stadsbestuur van Istanbul heeft de veiligheid van degenen die de straat gebruiken terwijl de renovaties bezig zijn, verzekerd. Het stadsbestuur heeft ervoor gezorgd dat alle open gaten tijdelijk bedekt zijn en dat alle winkels nog steeds toegankelijk zijn.

De historische tramlijn

De historische tramlijn die uitstrekt over 2 kilometer, en de Istiklal Boulevard non-stop gediend heeft de laatste 27 jaar, zal ook vernieuwd worden. Alle sporen zijn momenteel verwijderd ter voorbereiding van de renovaties.

Energieleveranciers zoals IGDAS, BEDAS, TÜRK TELEKOM en ISKI zullen ook een toegewezen locatie hebben om snelle toegang te verzekeren.

Weekends geen werken

Het bedekken van de straat met graniet wordt geschat voltooid te zijn tegen het einde van het jaar. Het stadsbestuur zei ook dat er geen werken zullen uitgevoerd worden in het weekend door het grote aantal mensen dat verwacht wordt de boulevard te bezoeken.

Sabah