De bekende nachtclub Reina in Istanboel, waar 39 mensen omkwamen bij een aanval van IS op 1 januari, werd op 22 mei gesloopt. Het stadsbestuur van Istanboel zei in een verklaring dat de manier waarop de nachtclub werd gebouwd, in strijd was met de wet.

Een bron die nauw verwant is met Reina was ook verrast door de afbraak en vertelde op 22 mei: “Dit is ook een onverwachte situatie voor ons. De sloop duurde 45 minuten. Ze sloopten het en verdwenen”.

IS voerde de aanval op de bekende nachtclub in het hartje van Istanboel uit in de vroege uren van 2017. De aanvaller, Abdulkadir Masharipov van Oezbeekse origine, vluchtte na de aanval van de misdaadscène. Hij werd gepakt op 16 januari in Istaboel’s Esenyurt district, samen met 4 andere personen, waaronder een man van Kirgizische origine en drie vrouwen.

Geen feest meer uit respect voor de doden

Niet lang na de aanval, zei één van de mede-eigenaars van de nachtclub dat hij niet langer entertainment wou aanbieden op de plaats waar in totaal 39 mensen het leven lieten.

“Door de schurken hebben we lijkzakken naar de rest van de wereld moeten sturen. Ik kan geen entertainment meer aanbieden op een plaats waar zoveel mensen zijn doodgegaan. Er zijn ook veel gewonden gevallen”, zei Ali Ünal.

Hurriyet