Istanbul Başaksehir, de Turkse leider van de Super League, heeft officieel aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben om de middenvelder Arda Turan van Barcelona op basis van een lening te tekenen.

“Transfer voor heel Turkije”

“Arda Turan komt terug naar zijn land met de oranje outfit aan (van Başaksehir). Dit is niet gewoon een transfer voor Başaksehir, maar een transfer voor heel Turkije,” aldus Göksel Gümüşdağ, de president van de club.

In een Tweet deelde de club een video van een kruiswoordpuzzel die ingevuld werd, waarbij de sleutelwoorden “Arda Turan” waren.

Başaksehir is tijdens de laatste twee seizoenen snel gegroeid en wordt beschouwd als een rivaal de gevestigde waarden van het triumviraat Beşiktaş, Fenerbahçe en Galatasaray.

Anderhalf jaar met mogelijk extra jaar

Barcelona en de club van Istanbul hebben een lening van anderhalf jaar afgesproken met een extra optioneel jaar. Gümüşdağ bracht eerder deze week een bezoek aan Barcelona om Turan te ontmoeten.

Turan (30) ging in 2015 bij Barcelona spelen na vier succesvolle seizoenen bij Atletico Madrid, maar hij slaagde er niet in om een vaste plaats in de eerste ploeg te bemachtigen.

Hurriyet