De Turkse Minister van Cultuur Numan Kurtulmuş zei op eerder dat Turkije een van de top 10 landen is ter wereld qua boekdiversiteit.

Grote variëteit aan boeken

Tijdens zijn bezoek aan de zuidwestelijke provincie Burdur, zei de Minister dat het land achterliep op vlak van het aantal gepubliceerde boeken. Hij zei dat Turkije geen land is waar er weinig boeken zijn, aangezien er ongeveer 65,000 verschillende boeken werden gedrukt in het land sinds 2017.

“Turkije is geen land met weinig boeken. Vanaf 2017 werden er 60,335 boeken gedrukt in Turkije met elektronische barcodes. Inclusief de andere boeken, werden er 65,000 boeken van verschillende aard gedrukt. Het is niet helemaal het aantal dat we zouden willen, maar op vlak van diversiteit zitten we in de top 10 ter wereld. We hebben dus een grote variëteit aan boeken. We moeten campagnes voeren om ervoor te zorgen dat mensen meer lezen,” aldus Kurtulmuş.

Veelbelovend nieuw onderwijsproject

De Minister deed mee aan de openingsceremonie van het “Bucak Project voor Educationele Kwaliteitsverbetering”. Het project werd georganiseerd in het district Bucak in Burdur.

Kurtulmuş onderstreepte dat het project nauw opgevolgd zal worden en dat zijn ministerie er hard voor zal werken om hun verantwoordelijkheden te vervullen.

“Een mooi project wordt hiermee gestart. Het is noodzakelijk om de weg te plaveien voor onze kinderen, om opportuniteiten te creëren voor hen en een fundering te maken waar ze hun talenten kunnen laten zien,” zei hij.

Hurriyet