De Turkse provincie Antalya zal dit jaar waarschijnlijk 3 miljoen Russische toeristen ontvangen volgens de in Antalya gevestigde Russische consul-generaal Oleg Rogoza. Hij haalde aan dat jaarlijks meer dan 3 miljoen Russen de populaire streek bezochten voor de uitbraak van de diplomatieke crisis eind 2015.

Gezien de normalisatie van de bilaterale banden tussen beide landen, is de kans reëel dat het aantal Russische toeristen terug stijgt naar 2.5 tot 3 miljoen. Verder voorspelde hij ook een opmars in bilaterale economische en handelsrelaties.

Enorm gestegen

 “Het aantal Russische reizigers die naar de toeristische bestemmingen in Antalya zijn getrokken is dit jaar enorm gestegen. In mei alleen bezochten meer dan een half miljoen Russische burgers de provincie. Dit toont het hoge vertrouwen aan van de Russische toeristen in Antalya. Volgens de meest optimistische schattingen zullen dit jaar ongeveer 2,5 à 3 miljoen Russische toeristen Antalya bezoeken, “zei Rogoza.

Investeringen 

Hij merkte ook op dat de investeringen van Russen in Antalya het bedrag van 1.7 miljard euro overstegen en dat de Russen bijna 8000 eigendommen opkochten in de regio.

Moeilijkheden

Inmiddels is het totale aantal buitenlandse toeristen die Turkije bezochten in april fors gestegen, waarbij een stijging van 485 procent onder de Russen alleen. Deze stijging volgt maanden van moeilijkheden op in verband met een reeks negatieve incidenten, waaronder terreuraanvallen, de diplomatieke crisis met Moskou over het neerhalen van een Russische straaljager en de mislukte staatspoging.

18.1 procent

Volgens de gegevens van het ministerie van Toerisme, vrijgegeven op 30 mei 2017, kwamen in april een totaal van 2,07 miljoen buitenlandse toeristen naar Turkije. Dit vertegenwoordigt een stijging van 18,1 procent op jaarbasis.

Rusland was de tweede grootste bron voor Turkije met een respectievelijk aandeel van 8,78 procent van het totaal.

Hurriyet