Will Connolly, een Australische tiener met de bijnaam “Egg Boy” die wereldberoemd werd nadat hij een extreemrechtse senator had bekogeld met een ei, heeft 63.000€ gedoneerd aan de slachtoffers van de terroristische aanslag op een moskee in Christchurch. Het geld werd initieel voor hem ingezameld maar de tiener vindt dat de slachtoffers van de terreuraanval hier meer recht op hebben.

Extreemrechtse senator krijgt ei op het hoofd voor anti-moslimcommentaar

Connolly kraakte een ei op het hoofd van senator Fraser Anning nadat hij de slachtoffers van de terreuraanslag van 15 maart, de schuld gaf voor heel het gebeuren. De senator reageerde met brute kracht en sloeg Connolly meerdere malen in het gezicht.

Connolly’s daden gingen meteen viraal en hij krijg steun van over de hele wereld. Er werd zelfs een GoFundMe pagina gemaakt om geld in te zamelen dat zou kunnen worden gebruikt voor eventuele juridische kosten of “een groot pak eieren”.

De 17-jarige jongeman beloofde dat hij het geld zou doneren aan de slachtoffers van de aanslagen. Op dinsdag maakte hij zijn belofte waar.

“Eindelijk! Na een enorme hoeveelheid administratieve rompslomp werd er vandaag 99.922,36 Australische dollar overgemaakt naar de Christchurch Foundation and Victims Support,” deelde hij dinsdag op zijn Instagram-account.

Connolly gaf na zijn eierspektakel toe dat het “niet echt een goed idee was”. Nadat hij een uur lang naar de kwetsende woorden van senator had geluisterd, kon hij zich niet meer inhouden en ging hij over te actie.

De staatspolitie van Victoria arresteerde Connolly na het incident maar er werden geen klachten ingediend.

Anning die in 2017 per toeval werd verkozen door het Australisch evenredige stemsysteem, heeft geweigerd om zich te verontschuldigen voor zijn opmerkingen, wat leidde tot grote verontwaardiging onder de parlementsleden.

Sabah

O.A