De 31-jarige Hakan Keles tekent enorme figuren op foto’s van Turkse straten die hij zelf neemt. Volgens hem worden de plaatsen hierdoor leesbaar. Voor de artiest van 31 is ook design niet onbekend.

Zijn project, de Lilliputters, geeft het publiek een blik op de wisselvalligheden van het Turkse leven – met nadruk op de gewone mens en hun dieren.

“In eerste instantie waren de figuren meer abstract en genderloos. Maar mettertijd veranderden ze en representeerden ze elk hun gebied,” vertelde Keles aan TRTWORLD.

Keles is een architectonisch onderzoeksassistent die in de noordwestelijke Turkse stad Eskisehir woont. Hij zegt dat hij een gewoonte heeft ontwikkeld om foto’s van oude, modieuze plaatsen te nemen die weinig worden bezocht.

Hij begon met het tekenen op foto’s die hij trok tijdens het wandelen. Toen realiseerde hij zich dat de grote figuren die hij tekende de plaatsen meer leesbaar maakten. En zo kwam het project in de loop van tijd tot leven.

“Ik heb geen specifieke boodschap die ik wil meedelen, maar elke waarnemer interpreteert ze op zijn eigen manier,” zei Keles.

Tot nu toe heeft hij zich gefocust op de plattelandsgebieden Eskisehir en Edremit, maar hij zegt dat hij van plan is om zijn project uit te breiden naar andere steden.

 

TRTWORLD