LINKS: CHP-afgevaardigde Gürsel Erol | RECHTS: De Turkse president Erdoğan

De Turkse president Erdoğan heeft Gürsel erol, een parlementslid van de republikeinse oppositiepartij CHP, bedankt voor de toespraak die hij hield in het parlement over een leraar die werd ontvoerd en gedood door PKK-terroristen in de oostelijke provincie Tunceli.

CHP-afgevaardigde vertelde aan Doğan News Agency dat hij op 18 juli een speech had gehouden in het parlement over de omgebrachte 23-jarige leraar Necmettin Yılmaz. Hierbij legde hij de nadruk op het huidige terreurprobleem in Turkije en op de problemen die de veiligheidsdiensten dagelijks onder ogen moeten zien.

FOTO: 

Telefoon van de president

Erol zei dat de president hem later opbelde en hem bedankte voor zijn speech. “De heer Recep Tayyip Erdoğan belde me na mijn toespraak en bedankte me. Hij zei: dat het een zeer belangrijke en passende toespraak was voor de eenheid van ons land en ik dank u namens onze staat en de natie,” aldus Erol.

Het lichaam van Yılmaz werd op 12 juli in de Pülümür-vallei in Tunceli teruggevonden, bijna een maand nadat hij door de PKK-terroristen werd ontvoerd. Yılmaz, die als leraar werkzaam was in het dorp Çiftçibaşı in de zuidoostelijke provincie Sanliurfa, was op de snelweg onderweg naar Gümüşhane, een provincie in de Zwarte Zee, toen een groep PKK-terroristen zijn auto stopten.

De grootste oppositiepartij CHP zal op 21 juli protestacties houden in Tunceli tegen de PKK. Eveneens zullen ze zijn dood, en de dood van 29 andere leerkrachten die omkwamen door PKK’ers in de provincie, herdenken. De “Nee tegen terreur” actie zal ook worden bijgewoond door andere partijleden waaronder Levent Gök, Muharrem İnce en Tuncay Özkan.

6 PKK-leden gedood door drones

Lokale overheden hebben meegedeeld dat op 19 juli zes PKK-militanten, die verantwoordelijke waren voor de ontvoering en dood van een leerkracht in de oostelijke provincie Tunceli, werden gedood in een operatie met gewapende drones.

Volgens berichtgeving werden de terroristen gespot in het district van Nazimiye. De veiligheidsdiensten voerden vervolgens luchtaanvallen uit waarbij de alle zes terroristen omkwamen. Bij latere identificatie bleek dat ze verantwoordelijke waren voor de dood van Necmettin Yılmaz. Verder werden er nog twee wapens, 200 gram aan springstof, vijf rugzakken en voedselvoorraden in beslag genomen.

Hurriyet