Anti-Turkije militaire school biedt gratis opleiding in Armenië

Armeniërs hebben een nieuwe anti-Turkse terreurgroep opgericht en gratis militaire training gegeven aan een zogenaamde school met de naam “POGA”, die wordt gesteund door andere terreurgroepen zoals de PKK en ASALA, volgens de voorzitter van een vereniging die de verspreiding van verkeerde informatie bestrijdt.

Savaş Eğilmez, de voorzitter van de Vereniging tot het Tegengaan van Ongegronde Beweringen inzake Genocide (ASIMED), merkte op dat POGA sinds 29 maart 2021 militaire training heeft gegeven aan militanten van verschillende leeftijdsgroepen, meldde Türkiye Newspaper maandag.

Eğilmez vervolgde met te zeggen dat POGA meer dan $100 verstrekt aan individuen die propaganda maken namens de school.

De nieuw opgerichte radicale school wordt financieel gesteund door de Armeense diaspora, evenals de PKK en ASALA, zei Eğilmez, eraan toevoegend dat zij militanten rekruteren uit Europa en het Midden-Oosten.

In oproepen op sociale media vraagt POGA alle Armeniërs tussen 18 en 55 jaar zich bij hen aan te sluiten en de wapens op te nemen tegen Turkije en Azerbeidzjan.

POGA belooft zelfs te betalen voor rechtstreekse vluchten van Moskou naar Jerevan.

De POGA richt zich vooral op jongeren, maar zowel mannen als vrouwen volgen ook trainingen die worden gegeven door voormalige militaire deskundigen.

De trainingen omvatten schieten, eerste hulp, militaire tactieken en het gebruik van militaire uitrusting, maar ook psychologische training.

“Zoek niet naar een vijand aan deze kant van de grens. Uw vijand bevindt zich aan de andere kant van de grens, dezelfde verachtelijke en barbaarse. Je zult die vijand niet verslaan met belediging of laster,” aldus een bericht op de Facebook-pagina van de zogenaamde school, die anti-Turkije en anti-Azerbeidzjan propaganda maakt.

Armeense militanten staan op een controlepost bij het dorp Charektar in de bezette regio Nagorno-Karabach bij een nieuwe grens met het district Kalbajar dat is overgedragen aan Azerbeidzjan

Armenië leed vorig jaar een zware nederlaag na het 44 dagen durende conflict over Nagorno-Karabach.

Op 27 september braken botsingen uit, en het Armeense leger lanceerde aanvallen op burgers en Azerbeidzjaanse troepen, waarbij het staakt-het-vuren-overeenkomsten schond.

Tijdens het 44 dagen durende conflict bevrijdde Azerbeidzjan verscheidene steden en bijna 300 nederzettingen en dorpen van de Armeense bezetting.

De twee landen ondertekenden op 10 november een door Rusland tot stand gebrachte overeenkomst om de gevechten te beëindigen en naar een alomvattende oplossing toe te werken.

Bron: Sabah