Turkish Airlines heeft een driejarige sponsorovereenkomst getekend met de Argentijnse voetbalclub River Plate. 

De overeenkomst, die vanaf 2019-2020 begint, zal eindigen in het seizoen 2021-2022, volgens een verklaring van de nationale luchtvaartmaatschappij op vrijdag.

De officiële tenue van River Plate zal het embleem van de luchtvaartmaatschappij dragen tijdens de match tegen Lanus komend weekend.

Turkish Airlines wordt de eerste luchtvaartmaatschappij die River Plate, bekend als ‘The Millionaires’, sponsort.

“Wij zijn van mening dat dit partnerschap de belangstelling van Turkish Airlines bevordert voor de atletiek, die ons herinnert aan de passie, de toewijding en het belang van teamwork om succes te bereiken,” zei Ilker Ayci, voorzitter van Turkish Airlines.

De Turkse nationale luchtvaartmaatschappij heeft de UEFA Euro 2016 en prominente voetbalclubs zoals Barcelona, Manchester United en Borussia Dortmund gesponsord.

Opgericht in 1901 is River Plate een van de twee grootste voetbalclubs in Argentinië.

River Plate heeft het Primera División kampioenschap 36 keer gewonnen. Binnenlandse prestaties omvatten ook 11 nationale bekers, met de 2017 Supercopa Argentinië als meest recente beker.

In de internationale arena zijn de successen onder meer vier Copa Libertadores, een Intercontinental Cup, een Supercopa Sudamericana, een Copa Sudamericana, drie Recopa Sudamericana, een Copa Interamericana en een Suruga Bank Championship.

Anadolu Agency

T.A.