Arbeiders in Turkije ontdekken skelet van ongeïdentificeerde diersoort

Het intacte skelet van een ongeveer 1 meter groot dier met roofzuchtige tanden werd ontdekt op de binnenplaats van een oude fabriek in de oostelijke provincie Igdir van Turkije.

Een Turkse universiteit zal onderzoek verrichten om de soort te achterhalen van een dier waarvan het skelet door arbeiders werd gevonden bij het graven op het erf van een bedrijf in Oost-Turkije.

Vorige week ontdekten arbeiders bij het graven op het erf van een oude spinnerij in de oostelijke provincie Iğdır een intact skelet van een dier van ongeveer 1 meter groot, met roofzuchtige tanden.

Nadat zij hadden opgemerkt dat sommige weefsels van het skelet niet waren aangetast, hebben de arbeiders de situatie gemeld aan de academici van het Centrum voor toepassing en onderzoek van de biodiversiteit van de Igdir Universiteit.

De academici die naar het gebied kwamen waar de opgraving plaatsvond, namen het skelet mee naar de universiteit voor onderzoek.

De academici die naar het gebied kwamen waar de opgraving plaatsvond, namen het skelet mee naar de universiteit voor onderzoek. (AA)

Belkis Muca Yigit, een docent aan de Igdir Universiteit, vertelde Anadolu Agency dat ze na onderzoek zullen proberen de soort van het dier te achterhalen.

“Daarna zullen we ervoor zorgen dat dit skelet in een museum wordt bewaard,” voegde Yigit eraan toe.

Yusuf Kitay, de operationele officier van de opgraving, zei dat de arbeiders het skelet van het dier vonden terwijl ze aan het werk waren in een gebied dat de laatste 30-40 jaar niet meer is gebruikt.

De vorm van het skelet trok de aandacht van de arbeiders en zij meldden de situatie aan de autoriteiten, zei Kitay.

“We merkten vooral op dat de achterste ledematen lang zijn. We hebben de autoriteiten laten weten dat het een interessante soort kan zijn, aangezien zijn voeten geen hoeven maar nagels hebben, en het ook scherpe tanden heeft,” voegde hij eraan toe.

“Het onderzoek zal worden uitgevoerd, we zijn ook nieuwsgierig. Ik hoop dat er iets interessants uit zal komen en nuttig zal zijn voor de wetenschap,” voegde hij eraan toe.

Bron: Turkse media