Eigenaar verhoogt prijs van eiland dat al twee jaar te koop staat

De eigenaar van het eiland Karaca, dat gelegen is in de Golf van Gökova in de zuidwestelijke provincie Muğla en gedurende twee jaar met korting te koop stond, heeft de prijs van het eigendom opgetrokken tot 225 miljoen Turkse Lira (21.8 miljoen euro) na het zien van de belangstelling van internationale kopers.

Volgens een plaatselijke makelaar kocht een in de VS wonende Turkse zakenman het 316.000 vierkante meter grote eiland in 1980 om er een hotel op te bouwen.

Maar het eiland werd drie jaar later tot beschermd gebied verklaard, waardoor hij er geen bouwwerken mocht bouwen.

De eigenaar van het eiland betaalde 40 jaar lang de belastingen van het eiland, maar zette het in 2019 te koop met een prijs van 210 miljoen lira (20,4 miljoen euro).

Hij verlaagde de prijs naar 175 miljoen lira (17 miljoen euro) in februari maar vernieuwde de prijs in juni met een verhoging van 50 miljoen lira (4,8 miljoen euro).

“Er zijn drie huizen op het eiland die gerenoveerd moeten worden. Er is ook vergunning om een jachthaven en een vestiging voor excursionisten te bouwen,” vertelde de makelaar aan Demirören News Agency op 7 juni.

Volgens de makelaar hebben alleen al dit jaar drie Arabische zakenlieden interesse getoond in het eiland.

Bron: Hürriyet